Nieuws

De Info NOVEMBER is nu on line

Nieuwe website

‚ÄčBinnenkort krijgt de Mariaschool een nieuwe website.

De site is momenteel wat betreft de verslagen van de groepen dus niet actueel.

 

Pasen 2018

Pasen op de Mariaschool. Na een heerlijk ontbijt, verzorgd door de ouderraad, hebben we eieren gezocht in het Rijswijkse Bos. Daar kregen we ook nog bezoek van de Paashaas, die voor alle kinderen een beloning had voor het goede zoeken.'s Middags nog een sfeervolle viering in de Bonifatiuskerk, waar ook de cheque werd overhandigd aan de Stichting Zeldzame Ziekten Fonds, Maar lefst € 663,32 werd er met klusjes doen opgehaald.

Sinterklaas op de Mariaschool

Het was weer een gezellige boel vandaag op de Mariaschool. Vanmorgen hebben we de Sint verwelkomd op het schoolplein. Hij kwam samen met wel zes Pieten naar onze school. Daarbij was een Piet die graag even slim als de kinderen op de Mariaschool wil worden.
De afgelopen weken heeft hij met de boeken en materialen hier op school zich zelf slim gemaakt. Dat had hij zo goed gedaan, dat hij vandaag zijn diploma kreeg, waarmee hij de andere Pieten ook les kan geven.
Na het welkom gingen de groepen 1 t/m 4 om beurten bij de Sint op bezoek en de groepen 5 t/m 8 deden surprises.
Bedankt Sint en Pieten, het was een zeer geslaagde dag!

Schilpdag 2017

Op dinsdag 31 oktober hebben de groepen 7 en 8 een sportmiddag gehad in sporthal De Schilp. Zij hebben lijn- en korfbal gespeeld tegen andere Rijswijkse scholen. Leuk om de sportieve strijd tussen de scholen te zien.  Alle ouders die meegingen om een team te begeleiden en mee te fietsen, bedankt weer voor alle hulp. Zonder deze hulp kunnen dit soort evenementen niet plaats vinden!

Afsluiting pilot IPC

De Mariaschool bouwt aan haar toekomst. Deze middag is de pilot International Primary Curriculum (IPC) afgesloten.

De kinderen waren ontzettend enthousiast om hun ouders en alle andere belangstellenden te laten zien wat ze geleerd en gemaakt hadden via de IPC methodiek. Zowel kennis over ‘Nederland Waterland’, voedsel en luchthavens als vaardigheden als respect, samenwerken en presenteren kwamen aan bod.

 

750 jaar kerk in Rijswijk

Dit jaar gedenken de gezamenlijke Rijswijkse dat het  750 jaar geleden is dat er voor de eerste keer sprake is van een parochie in Rijswijk.Daarom werd aan de leerlingen van de bovenbouw een theatervoorstelling 'Niemand is zoals jij' aangeboden.

De voorstelling had een hartverwarmend verhaal met een belangrijke boodschap voor kinderen én volwassenen: het maakt niet uit wat andere mensen van hen denken, je mag zijn wie je bent.

Koningsspelen 2017

De laatste dag voor de meivakantie kleurde het plein oranje voor de Koningsspelen. Door de hele school werd het lied Okidoo gezongen en gedanst.

Daarna was het tijd voor een vossenjacht, waarbij er sprookjesfiguren gezocht moesten worden. Na een flinke wandeling, waarbij er puzzelstukjes verzameld moesten worden, werd het tijd om de puzzel op te lossen.

Daarna stond er een heerlijke koningslunch klaar en na een ijsje als afsluiting kon de vakantie beginnen!

Pasen 2017

Na een heerlijk ontbijt in de klassen gingen de droepen naar het Rijswijkse bos om paaseieren te zoeken die daar verstopt waren. Wie genoeg eieren had gevonden kreeg een lekkere beloning van de Paashaas.

's Middags werd een sfeervolle Paasdienst bijgewoond in de Bonifatiuskerk.

Sportdag 2017

Op 11 april bonden de Rijswijkse scholen weer de sportieve strijd met elkaar aan tijdens de gemeentelijke sportdag.

Carnaval

In de gymzaal verzamelden alle groepen zich in de gymzaal om even lekker te hossen en elkaar te bewonderen.

 

Foto's Kerstviering

De foto's van de Kerstviering in de Bonifatiuskerk staan erop!

Sinterklaas op de Mariaschool

Ook dit jaar kwam Sinterklaas op de Mariaschool. Samen met zijn Pieten, waaronder een Piet die er 'anders' uitzag.

Dat dat helemaal niet erg was bewezen de kinderen op de catwalk door er allemaal een beetje anders uit te zien!